Kort orientering om operasjon for Gilmore Groin

imageDa du og jeg ble enige om å operere din muskelskade i lyskekanalen, innebar det din motivasjon for å trene/følge det vedlagte rehabiliteringsprogrammet. Du må være inneforstått med at slutt-resulatet i stor grad er avhengig av din motivasjon, selv-disiplin og vilje til å følge programmet. Uten din samarbeidsvilje og energi vil ikke min kirurgi tilfredsstille dine forventninger til operasjonen. Med samarbeid mellom deg, fysioterapeuten og meg som kirurg, har du nå en enestående mulighet til å få tilbake normalfunksjon med full styrke og trygghet, slik som forut for skaden.

Du blir instruert av din fysioterapeut og følge det vedlagte treningsskjema. Du skal i tillegg trene daglig – hjemme- uten supervisjon, i mange timer. Har du eller din fysioterapeut noen spørsmål underveis, kan du ringe meg på kontoret 69924330.

Inngrepet foregår i kombinert lokalanestesi og lett narkose. Det betyr at du kanskje ikke sovner helt. Hvis du er delvis våken vil du kunne kjenne berøring under operasjonen, men ingen smerter.

Lokalbedøvelsen blir satt inne på operasjonsstuen.

Man blir vanligvis barbert i regionen.

Deretter vil operasjonsområdet ditt bli vasket kirurgisk/desinfisert av operasjonssykepleier og pakket inn i sterilt papir. Du ser ingen ting av selve operasjonen. Etter operasjonen og oppvåkning, får du en avsluttende samtale og de nødvendige papirer av kirurgen før du reiser hjem.

Man har vanligvis mye smerter de første 1-2 uker.

Hele prosessen fra du kommer til du reiser hjem igjen, tar ca 2-3 timer.

Ta gjerne med musikk i øret dersom du ønsker det.

Bytt ikke bandasje de tre første dagene etter operasjonen. Nye bandasjer (plasterbandasjer) fås på apoteket (såret er vanligvis ca 8 cm langt).

Når stingene er tatt, kan du dusje på vanlig måte. Før dette må du dekke til slik at sår/bandasje ikke blir våt.

Nesten alle får de første dagene en mindre blødning som kan gi ”misfarging” av kjønnsorganet. Får man stor hevelse, kontakter man kirurgen.

Alle vil bemerke at man kjenner en fortykkelse under såret, men dette er normalt pga den kirurgiske forsterkningen av vevet som blir gjort. Denne fortykkelsen vil man kjenne i mange måneder og er ikke farlig.

Lykke til!

Trygve Kase

 

Våre priser

Klikk her for å se Ringvoll Klinikkens prisliste.

Les mer

Ventetider

PRIVAT/FORSIKRING:

Ortopedi:

Vurdering: 1 - 2 uker

Operasjon: ingen ventetid - time etter avtale

 

OFFENTLIGE AVTALER:

Ringvoll Klinikken har egen venteliste for de offentlige finansierte operasjonene,

se ventetider og type operasjoner i Hobøl og Oslo

Gastro-, koloskopi og ØNH ventetider klikk her.

Logg inn for medlemmer